My name is Bond, James Bond

6. 11. 2008 v kategoriji Nasveti za uporabnike

V novem filmu, Kvantum sočutja, se James samo enkrat predstavi tako tipično Bondovsko. James ali po slovensko Jaka pa v novem filmu uspe »položiti« samo eno dekle.

Novi film je veliko bolj akcijski in ne tako tipično Bondovski, kot smo tega vajeni. Ali je to dobro ali slabo, presodite sami.

Včeraj  je bila svetovna premiera. Ste si jo pogledali? No, če ste premiero zamudili oziroma si je tudi niste nameravali pogledati nič zato, časa za ogled imate dovolj in Bond se vrti v kinematografih po Sloveniji.

Namen tega prispevka ni reklama za novo Bondiado ampak za eno malenkost, ki bi mnogim izmed vas prišla zdaj pozimi prav – pregledovalniku oz. iskalniku kino predstav.

Če koga izmed vas zanima, kje in kdaj se vrti novi Bond naj v Najdi.si vpiše: »kvantum  sočutja«.

Najdi.si bo za vas našel vse predstave filma v različnih kinematografih:

Izmed  prikazanih kinematografov lahko kliknete na recimo vam najbližjega in si pogledate kdaj, ob katerih urah je predstava na sporedu.

Če vas zanima spored posameznega kinematografa, vpišite »kino spored« in ime kinematografa.

Recimo kino spored vič:

Kje vse pa igra »Pokrajina št. 2«? Vpišite »pokrajina št. 2« (da naredimo še malo reklame za filme domače produkcije):

Igra v Koloseju in Planetu Tuš. Kaj vse pa igra v Ljubljanskem koloseju? Nič lažjega, vpišite kino spored kolosej ljubljana.

Najlaže boste videli, če za začetek vpišete samo kino spored, potem pa navigirate naprej kar na samih rezultatih. Malo poklikajte sem ter tja na linke in hitro boste dobili občutek, kako priti do teh podatkov. Magična beseda je kino spored + še nekaj zraven, lahko je to konkretna predstava, kinematograf, ali pa samo kraj.

Samo še vstopnico je treba kupiti in hop v kino … pa ne pozabit na kokice. ;-)

Aleš Perme

P.S.: Še en trik vam izdam … z iskalno poizvedbo kino / dobite informacije o vseh kino predstavah po Sloveniji.

2 Odzivov to “My name is Bond, James Bond”

 • Dušan
  6. 11. 2008 ob 7:28

  Ime mi je Blond, Janez Blond. Ne, Jaka :)

 • Aleš Perme
  7. 11. 2008 ob 9:39

  Tudi sam sem bil presenečen, a James izvira iz imena Jacob (vir: http://www.behindthename.com/). Da da dodam še nekaj iz časov pred-internetne dobe: “The names James and Jacob are indeed the same when referring to the Biblical characters.”

  Zadevšna je baje povezana z grščino, hebrejščino in kaj jaz vem s čim še. Skratka, pravijo Jacob->James… v slovenščini Jaka.

  Čeprav je tudi meni ime Janez Blond bolj simpatično.