Kadar je treba na avto namestiti zimske gume, vem, da bom spet čakal…

17. 11. 2008 v kategoriji Nasveti za uporabnike

15. november je dan, ko je (spet!) treba preobuti naše avtomobile. Imamo pač »srečo«, da živimo v geografskem pasu, ki je bolj naklonjen prodajalcem gum, kot pa lastnikom avtomobilov. :-(

Ker se ponavadi na tovrstne stvari spomnimo v zadnjem trenutku, je zelo pomembno, da porabimo čim manj časa za zbiranje informacij in odločitev o nakupu novih ali zamenjavi starih pnevmatik, saj bomo veliko svojega časa pustili pri vulkanizerju. Še posebej, če se nikoli do zdaj nismo ukvarjali z izbiro primernih gum za svoj avto, kaj šele, da bi razmišljali o tem, kje jih lahko najugodneje kupimo ali zamenjamo.

Kako v takih situacijah najhitreje in najlažje priti do odgovora, ne da bi pri tem zgubili živce?

Najbolj enostavno je v iskalno okno Najdi.si vpisati kar »zimske gume«. Vseeno je, ali za vstopno točko uporabljamo Klasik (www.najdi.si), Moj Najdi.si ali Lahki Najdi.si. Vse poti namreč vodijo do iste rezultatne strani…

Ker sem sam len uporabnik (ne da se mi pač tipkat celih stavkov), sem zelo vesel, ker mi Najdi.si takoj ponudi tudi bolj podrobne besedne zveze v povezavi z zimskimi gumami. Če v trenutku iskanja še nisem točno vedel, kako bi se izrazil, mi je to res v pomoč. Želim recimo več informacij o obnovljenih zimskih gumah, zato enostavno kliknem na predlagano podrobnejšo poizvedbo.

Še pred tem na desni strani v rubriki »novice« opazim zanimiv članek s testom zimskih gum. To je super, saj vem, da je članek res aktualen. Na desni strani se namreč vedno pokažejo le zadnje novice in članki, povezani z iskalno poizvedbo.

Lastniki jeklenih konjičkov, ki želijo svoje bodoče zimske gume videti tudi v sliki ali celo v akciji, gredo lahko še korak dlje ter pregledajo videe in slike, ki jih na desni strani ponudi Najdi.si na temo »zimskih gum«.

Najbolj zanimivi pa so seveda spletni zadetki takoj pod iskalno poizvedbo, saj že v opisu zadetkov vidimo, kateri ponudniki (klasične in spletne prodajalne) ponujajo posebne popuste ali ugodnosti.

Ko naročimo izbrane gume (osebno se odločim za spletno trgovino) samo še na Najdi.si zemljevidu pogledamo, kje se nahaja najbližji vulkanizer. S tem je lažji del tega »jesenskega rituala« zaključen.

Čaka nas še eno manj prijetno opravilo v zvezi z menjavo gum … čakanje pri vulkanizerju. Obljubimo si, da se bomo naslednje leto definitivno prej spomnili na menjavo, vendar sami pri sebi dobro vemo, da nas bo v zadnjem trenutku spet reševal Najdi.si. :-)

Mitja Jereb

1 Odziv to “Kadar je treba na avto namestiti zimske gume, vem, da bom spet čakal…”

  • Erik
    9. 11. 2010 ob 6:20

    Spet te gume.. pa še poceni niso…