Kako z mobilnim telefonom najhitreje do prave informacije?

2. 12. 2008 v kategoriji Nasveti za uporabnike

Sedaj lahko Najdi.si vzamete vedno s seboj!

Pred kratkim smo prenovili mobilni iskalnik Najdi.si, saj se zavedamo, da je iskanje po spletu funkcija, ki jo vse več potrebujemo tudi na poti, ne samo doma in v službi.

Prek mobilnega iskalnika lahko izkusite mnogo Najdi.si-jevih paradnih funkcij (npr. bližnjice, podrobnejša iskanja, zemljevid …) in to v formatu, prilagojenem za mobilne naprave trenutnih in bodočih generacij.

Za prezentacijo smo uporabili standard XHTML Mobile, ki na mobilno platformo prinaša vse prednosti semantičnega spleta brez velikih odrekanj pri oblikovanju.

Trenutno je možno iskanje po spletu, slikah, vremenu, novicah in zemljevidu.

Vse strani z rezultati so zasnovane tako, da nudijo čim več koristnih informacij v prijetnem, za mobilnike prilagojenem izgledu, hkrati pa izgledajo zelo podobno klasičnemu iskalniku. Storitev bomo nenehno tudi izboljševali, najprej se bo vsebinam pridružil kino spored, kasneje pa še mnogo drugih zanimivih reči.

Mobilni iskalnik najdete na naslovu http://www.najdi.si/, od koder boste samodejno preusmerjeni na eno od različic mobilnega iskalnika v skladu z zmogljivostmi vašega odjemalca – mobilnega telefona ali dlančnika.

Marko Štamcar
razvijalec spletnih aplikacij

Tagi: , , ,

6 Odzivov to “Kako z mobilnim telefonom najhitreje do prave informacije?”