Kako dolgočasno spremeniti v zabavno za kupce?

19. 1. 2009 v kategoriji Oglaševanje na spletu

Zdravo,

ravno malo brskam po spletu pod novimi spletnimi stranmi na www.najdi.si in ugotavljam, da je večino spletnih strani dolgočasnih. Boring.

Sem pa pred kratkim zasledila eno spletno stran, ki me je pritegnila. In to ob tematiki, ki je ponavadi zelo resna – plačilne kartice!?

Imate idejo, kako plačilne kartice narediti zabavne? Hmm … ponavadi imajo banke bolj suhoparne spletne strani, ker želijo dajati videz resnosti in zanesljivosti. No, ni pa nujno, da je vedno tako.

VISA spodbuja uporabnike k uporabi njihove plačilne kartice za online nakupovanje. Hitro si poglejte video na spletni strani, ki ti čisto preprosto pokaže, kaj se zgodi v obeh primerih – če uporabljaš VISO in če je ne: http://www.visaeurope.com/personal/onlineshopping/main.jsp


P.S. Video omogoča, da premaknete slide levo ali desno in spremenite potek videa.

So pa naredili tudi podstran samo za mlade. Kaj ponuditi njim in kako jim približati plačilne kartice? No, VISA se je vsekakor približala mladim, ki non-stop visijo na internetu: http://www.visaeurope.com/personal/youthprepaid/main.jsp

Za mlade je torej v prvi vrsti pomembno veliko vsebine, veliko interaktivnosti in predvsem zanimive možnosti interakcije. Primer za to je npr. mini igra Chill Out Plaza, kjer lahko vidijo, kako kupujejo zvezdniki in pa oblikovanje vizitke čisto po svoje. Lahko naložite svojo sliko … in ja, morala sem preizkusiti in videti, kako stvar deluje.

Misel dneva: Ali je res tako težko prilagoditi vašo ponudbo tako, da bo pisana na kožo vašim potencialnim kupcem?

Pa lep pozdrav od prihodnjič,
Jasna

3 Odzivov to “Kako dolgočasno spremeniti v zabavno za kupce?”

 • Andrej
  19. 1. 2009 ob 3:29

  Pod klicajem piše, da moraš biti gotov, da slikca ne vsebuje “copyright or trademarked” materiala. Ali Najdi.si-jev logo ni zaščiten? Ali pa samo Najdi.si-jevi uredniki ne znajo brati. ;-) Niti eno niti drugo ni kompliment, btw.

 • Jasna
  20. 1. 2009 ob 9:48

  Andrej,

  Najdi.si verjetno lahko uporablja svoje logotipe? Hmm…

  Btw, slikca je prikazana samo kot za primer ;-)

  Lp

 • jure
  21. 1. 2009 ob 11:13

  Dobr so se to spomnili, ni kej.