Nova Najdi.si orodna vrstica za Firefox

13. 2. 2009 v kategoriji Novo na najdi.si

Orodna vrstica (ang. toolbar) spada med tiste dodatke za brskalnike, ki so namenjeni temu, da uporabniku poenostavijo uporabo njegovih najljubših storitev, omogočajo hitrejši dostop do želenih vsebin ter s tem pogosto prihranijo kakšen klik.

Od zadnje posodobitve Najdi.si orodne vrstice je preteklo že kar nekaj časa. Najdi.si se je medtem razširil in obogatil z novimi vsebinami ter uporabnikom predstavil uporabne rešitve za več udobja pri iskanju informacij in uporabi naših spletnih storitev. Dnevni horoskop, kino spored in vremenska napoved so samo nekatere izmed vsebin, ki so ugledale luč sveta v zadnjem letu.

Bližnjice do teh in drugih vsebin pa smo tokrat vključili tudi v novo Najdi.si orodno vrstico (verzija 2.0.5) in vam s tem omogočili, da so vam vedno na voljo, medtem ko brskate po spletu.

Najdi.si orodna vrstica

Zaenkrat je orodna vrstica na voljo samo za brskalnike Mozilla Firefox (različice 1.5 – 3.x), predvidoma v marcu 2009 pa bo na voljo tudi za uporabnike brskalnikov Internet Explorer.


Katere
novosti prinaša nova Najdi.si orodna vrstica?

 • prilagajanje po meri: dodajte funkcionalnosti ali bližnjice, ki jih potrebujete in odstranite tiste, ki jih ne uporabljate
 • iskanje po različnih zbirkah: iščite po slovenskem ali svetovnem spletu z Najdi.si, po novicah, slikah, videih in zvokih ter po zemljevidu Slovenije (kraji, naslovi, interesne točke, organizacije)
 • novice: hiter dostop do naslovnice spletnega centra Novice in posameznih rubrik (Slovenija, svet, gospodarstvo …)
 • vremenska napoved: z enim klikom do vremenske napovedi za slovenske kraje
 • dnevni horoskop: izberite svoje znamenje in dnevno pregledujte vaš horoskop
 • kino napovednik: bližnjica do kino sporeda za izbrani kraj ali strani z možnostjo izbire kraja oz. kinematografa
 • Simpatije: bližnjica do spletne skupnosti Simpatije, kjer si lahko odprete svoj profil, komunicirate z ostalimi uporabniki, pošiljate sporočila, ocenjujete slike in profile drugih uporabnikov …
 • shranjevalnik datotek za Shrani.si: zelo uporabno orodje, s katerim lahko brezplačno shranjujete slike, videe, tekstovne ali druge dokumente na Shrani.si, brezplačno spletno shrambo za vaše datoteke. Ko datoteko naložite, prejmete povezavo do datoteke na Shrani.si, ki jo lahko pošljete po e-pošti, uporabite na forumu, v dokumentih ali kje drugje, ter tako drugim uporabnikom omogočite, da s klikom na povezavo dostopajo do datoteke. Tako vam datotek ni potrebno stalno pošiljati naokoli.


Pa ostale funkcionalnosti Najdi.si orodne vrstice?

 • hitri meni: povezave do vstopne strani Najdi.si, naših spletnih centrov ter zunanjih spletnih mest
 • iskanje z Googlom: za tiste, ki za iskanje po svetovnem spletu uporabljate iskalnik Google
 • zemljevid Slovenije: hiter dostop do zemljevida Slovenije, kjer lahko iščete po krajih, naslovih, interesnih točkah ali imenih organizacij (podjetja, ustanove …), ustvarite lasten zemljevid itd.
 • pošiljanje brezplačnih SMS-ov: pošljite 24 brezplačnih SMS-ov vsak dan
 • rang strani: uporabna informacija, ki vam pove, kako priljubljena je obiskana spletna stran v iskalniku Najdi.si (1 – najmanj, 10 – največ). Strani, ki niso vpisane v Najdi.si, tega podatka nimajo!
 • označevanje iskalnih poizvedb: možnost označevanja iskanih besed na spletni strani – za večjo preglednost in lažje iskanje informacij v vsebini strani


NAMESTITEV:
Najdi.si orodno vrstico si lahko namestite na naslovu http://www.najdi.si/toolbar. Ob kliku na gumb Namesti Najdi.si orodno vrstico se pojavi tudi stran z navodili za namestitev, ki pa je enostavna, saj je nameščanje dodatkov v brskalnikih Firefox praviloma razumljivo in hitro opravilo.

UPORABA: natančnejši opis posameznih funkcionalnosti in navodila za uporabo najdete na http://www.najdi.si/help/toolbar-new.html ali pa v orodni vrstici kliknite na meni ob gumbu Nastavitve in izberite Navodila za uporabo.

PA ŠE NAMIG: če kadar koli med brskanjem po spletu pritisnite hkrati tipki CTRL in Š na vaši tipkovnici, se bo kurzor premaknil v polje za vnos iskalne poizvedbe v orodni vrstici. Še en klik manj ;)


V primeru kakršnih koli vprašanj, komentarjev, napak, predlogov in želja, nam pišite na toolbar@najdi.si. Veseli bomo vsakega odziva!


Lep pozdrav,

Rok Kernc

2 Odzivov to “Nova Najdi.si orodna vrstica za Firefox”

 • ziga
  3. 11. 2009 ob 1:44

  ne gre mi na mozila fire fox

 • rokk
  3. 11. 2009 ob 1:47

  Katero verzijo Firefox uporabljate in kje točno se zatakne pri namestitvi? LP, Rok K.