Urša in Aleš Čepin skupaj na vrhu!

17. 7. 2009 v kategoriji Zanimivosti

Najbolj obiskana slovenska spletna stran Najdi.si razkriva, kaj in koga smo Slovenci najpogosteje iskali na spletu v prvi polovici letošnjega leta.

Vas zanima, kaj smo Slovenci največkrat iskali na slovenskem spletu? Razkrivamo najbolj vroča iskanja v prvem polletju letošnjega leta!

Slovence najbolj zanimata usoda in prihodnost, saj se je na vrh lestvice TOP 10 iskanj uvrstila beseda horoskop. Zanimalo nas je tudi vreme, med top iskanja pa so se uvrstila še iskanja gmail, facebook, google, netlog, 24 ur, avto.net, sex in igre.


Katera Slovenka je bila najbolj zaželena in iskana?
Tokrat so na vrhu svetolaske! »Čisto desetko« in prvo mesto na lestvici najbolj iskanih Slovenk je osvojila svetlolasa Urška Čepin, sledita ji Ines Juranovič in Saša Lendero.

Prva tri mesta na lestvici najbolj iskanih moških so pripadla poslovnežu Alešu Čepinu, ki je (za nekatere) presenečenje letošnje lestvice, sledita mu »latino lover« Jan Plestenjak in štajerski slavček Damjan Murko, slednja sta bila med najbolj iskanimi moškimi že lani.

Na lestvici slovenskih glasbenih izvajalcev je prvo mesto zasedla »levinja« Saša Lendero, sledita ji rajski Jan Plestenjak in pevska misica Rebeka Dremelj.

Vrh lestvice najbolj iskanih slovenskih športnikov je ostal nespremenjen, na vrhu še vedno kraljujeta Tina Maze in ekstremni kolesar Jure Robič, za slednjim pa se je uvrstila naša najuspešnejša slovenska tekačica na smučeh Petra Majdič.

Lestvica najbolj iskanih politikov ne prinaša večjih presenečenj. Vrh vztrajno brani predsednica LDS Katarina Kresal, sledi jih premier Borut Pahor, na tretje mesto pa se je uvrstil prometni minister Patrick Vlačič.

Katera tuja glasbena zvezda je najbolj vroča? Najbolj iskana je bila naša soseda Severina, sledi ji Lady GaGa, najstniki pa še vedno vzdihujejo za Dulce Mario iz skupine Rebelde, ki je zadržala tretje mesto iz lanskega leta.

Maja 2009 je Najdi.si uporabnikom ponudili tudi brezplačne spletne slovarje. Preverili smo, katere besede so uporabniki najpogosteje prevajali. To so besede avto, sreča, car, hiša, happiness, ljubezen, jaz, love, vreme in happy.

Najbolj iskan blog prvega polletja so Jonasovi zapisi (jonas.blog.siol.net), sledita mu blog Saše Einsiedler Heliopolis (heliopolis.si/blog) in blog Irene Sirene (irena.blog.siol.net).

Najbolj iskane turistične destinacije v Sloveniji so Krvavec, Čatež in Kranjska Gora.

Ljubitelji filmov so največ poizvedovali po slovenskem filmu Petelinji zajtrk, mjuziklu Mamma Mia in komediji Hannah Montana.

Pogled v svet avtomobilizma in iskanj na Najdi.si pove, da so med najbolj priljubljenimi avtomobilskimi znamkami Renault, Volkswagen in Opel.

Med najbolj priljubljenimi storitvami na Najdi.si je tudi anketa, na vprašanja pa vsak dan odgovori več tisoč internetnih uporabnikov. Največjo pozornost so privabile ankete, v katerih smo spraševali, kdo ima največji vpliv na vaše življenje, kdaj najraje odlašate in ali podpirate idejo o Titovi ulici v Ljubljani.

Podrobnejše Najdi.si lestvice najpogostejših iskanj si lahko ogledate na spletnem naslovu: http://www.najdi.si/lestvice.

Ne pozabite na Najdi.si lestvice konec leta, ko bomo razkrili, kdo in kaj je bilo najbolj iskano na slovenskem spletu v letu 2009.

Viri fotografij: Spletna stran Saše Lendero, LDS, žurnal24, arhiv Najdi.si

3 Odzivov to “Urša in Aleš Čepin skupaj na vrhu!”

 • Martin
  18. 7. 2009 ob 11:29

  Tudi Urška Čepin in Damjan Murko sta pevca! Zakaj jih Najdi.si ne uvrsti na lestvico :)

 • Tanja
  18. 7. 2009 ob 3:07

  Pevca? bolj samopromotorja oz. wannabe pevca:)

 • Slovenija
  6. 8. 2009 ob 12:56

  Ta Urška je pa fejst baba.