Na vrhu gripa, La Toya in Tomaž Humar

23. 12. 2009 v kategoriji Zanimivosti

Najdi.si razkriva kaj in koga smo Slovenci najpogosteje iskali na spletu v letu 2009. Najbolj vroča iskanja na Najdi.si v letu 2009 so gripa, horoskop, La Toya, Tomaž Humar, Janez Janša in Joc Pečečnik.

Med dogodki, ki so se najbolj dotaknili Slovencev v letu 2009 so smrt Michaela Jacksona in Tomaža Humarja, gripa, evropsko prvenstvo v košarki in poroka Janeza Janše.

najdisi-horoskop

Na vrh lestvice TOP 10 iskanj se je sicer uvrstila beseda horoskop, kar kaže, da Slovence še vedno najbolj zanimata usoda in prihodnost, prav tako se zelo zanimajo za spletne skupnosti. Med najbolj iskane besede so se namreč uvrstile še vreme, gmail, facebook, google, 24 ur, avto.net, netlog, igre in sex.

Katera Slovenka je bila najbolj zaželena in iskana? Zmagovalka je porno zvezda La Toya, druga najbolj zaželena je bila Natalija Verboten, ki je prekinila zmagoslavje svetlolask, sledi ji Urška Čepin.

Prva tri mesta na lestvici najbolj iskanih moških so pripadla pokojnemu alpinistu Tomažu Humarju, sledita mu »latino lover« Jan Plestenjak in poslovnež Aleš Čepin, oba sta bila na lestvici najbolj iskanih moških že po prvem polletju.

najdisi-tomaz-humar

Koga od slovenskih glasbenikov smo najraje poslušali? Prva tri mesta so tokrat pripadla ženskam. Na lestvici slovenskih glasbenih izvajalcev je prvo mesto zasedla Natalija Verboten, sledita ji »čista desetka« Urška Čepin in »levinja« Saša Lendero.

Vrh lestvice najbolj iskanih slovenskih športnikov se je konec leta popolnoma spremenil. Na vrh se je povzpel (žal) pokojni Tomaž Humar, za njim pa smučarka Tina Maze in ekstremni kolesar Jure Robič.

Tudi lestvica najbolj iskanih politikov prinaša presenečenje. Krono prvega mesta je od Katarine Kresal, ki je padla na drugo mesto, prevzel nekdanji premier Janez Janša, sledi jima aktualni premier Borut Pahor. Tokrat na lestvici ni predsednika države Danila Türka.

najdisi-michael-jackson

Da na iskanja na Najdi.si vplivajo dogodki v Sloveniji in v svetu, kaže tudi lestvica najbolj iskanih tujih zvezd. Iz ozadja se je na prvo mesto iskanj povzpel pokojni Michael Jackson, za njim naša soseda Severina, na tretjem mestu pa jima sledi Lady GaGa, obe sta v primerjavi z iskanji v prvem polletju na lestvici izgubili eno mesto.

Najbolj iskan blog leta 2009 je blog Saše Einsiedler Heliopolis (heliopolis.si/blog), spletne bralce pa zanimajo tudi Jonasovi zapisi (jonas.blog.siol.net) in blog Irene Sirene (irena.blog.siol.net).

Najbolj iskane turistične destinacije v Sloveniji so Čatež, Bohinj in Portorož.

Pogled v svet avtomobilizma in iskanj na Najdi.si pove, da je najbolj priljubljena avtomobilska znamka še vedno Renault, po iskanjih sledita Opel in Volkswagen.

Med najbolj priljubljenimi storitvami na Najdi.si je še vedno anketa, na vprašanja pa vsak dan odgovori več tisoč internetnih uporabnikov. Največjo pozornost so privabile ankete, v katerih smo spraševali, kdo ima največji vpliv na vaše življenje, kako vam je všeč nov Najdi.si in kdaj najraje odlašate.

Na novi lestvici najbolj iskanih gospodarstvenikov v Sloveniji so na prvih treh mestih moški poslovneži Joc Pečečnik, Mirko Tuš in Rajko Hrvatič.

Podrobnejše Najdi.si lestvice najpogostejših iskanj si lahko ogledate na spletnem naslovu: http://www.najdi.si/lestvice.

Foto: arhiv Najdi.si, spletna stran Tomaža Humarja, spletna stran Michaela Jacksona


Veselo zimo,
ekipa Najdi.si

2 Odzivov to “Na vrhu gripa, La Toya in Tomaž Humar”

 • Anči
  3. 1. 2010 ob 8:03

  pa kva slovenceljnem ni jasn?

 • Gume
  7. 6. 2010 ob 12:46

  Vse lepo in prav – pričakovano. Se je pa spet pokazala slovenska pamet z La Toyo in Uršo Čepin. Kdo sploh še zgublja energijo za to?
  Ah… točno… Slovenceljni!