Vpis strani v imenik Najdi.si

29. 1. 2010 v kategoriji Za lastnike spletnih strani in SEO

Želite vpisati spletno stran v imenik Najdi.si? Želite brezplačno predstavitev svoje spletne strani? To storite tako, da na vstopni strani Najdi.si poiščete ‘Vpiši stran’ oz. sledite povezavi http://www.najdi.si/publishers/vpis-strani.html.


Vnesete URL oz. naslov spletne strani, ki jo želite predstaviti, in ko ga potrdite, se znajdete pred izbiro, ali boste stran vpisali v imenik ali v iskalnik. Vpis strani v iskalnik pomeni, da bodo vašo stran uporabniki lahko našli pod iskalnimi besedami. Vpis v imenik pa pomeni (a) vpis strani v izbrano kategorijo v imenik glede na vsebino vaše strani, (b) brezplačno predstavitev vaše strani na vstopni strani Najdi.si ter (c) hkrati tudi vpis v iskalnik. Vse strani, ki so vpisane v imenik, so namreč vpisane tudi v iskalnik.

Za vpis v imenik Najdi.si veljajo določena pravila, najpomembnejša so:

 1. Spletna stran naj bo slovenska, kar pomeni, da naj izpolnjuje vsaj dva od naslednjih treh pogojev: vsebina strani je v slovenščini, vsebina strani je povezana s Slovenijo, lastnik/urednik strani je Slovenec po narodnosti ali državljanstvu.
 2. Spletna stran naj bo vstopna stran spletišča. Za vpis v spletni imenik Najdi.si so primerne strani, ki so zaključene celote.
 3. Naslov spletne strani, ki ga podate ob vpisu strani v spletni imenik, naj bo ime strani, ponudnika vsebine, URL spletne strani brez www ipd., ne pa opis dejavnosti, naštevanje produktov, ključnih besed ter marketinški slogani. Opis naj bo podan v obliki povedi in naj ne bo zgolj naštevanje ključnih besed.

Primer opisa, ki krši pravila vpisa v imenik:

-14% na prevode in -26% na lekturo – Izkoristite naše popuste ob prvem letu poslovanja. Praznujte z nami!

Primer pravilnega vpisa:

Jezikovne storitve Peresce – Pravi naslov za prevajanje, lektoriranje, jezikovne tečaje in svetovanje. Natančnost z upoštevanjem dogovorjenih rokov.

Vpis v spletni imenik Najdi.si je trajen vpis, zato je zanj primeren tudi trajen opis, ki opisuje splošno vsebino strani, ne pa trenutnih akcij ipd. Da ostaja imenik čimbolj pregleden, se vanj potrjujejo le vstopne strani in ne številne podstrani.

Naj omenim še razliko med plačanimi in brezplačnimi novostmi na vstopni strani Najdi.si. Prva štiri mesta na vstopni strani Najdi.si, kjer se spletne strani predstavljajo, so namenjena za sponzorirane novosti, prepoznate jih lahko po tem, da jih na desni strani spremlja napis ‘sponzor’. Ta predstavitev je plačljiva in zgoraj našteta pravila za spletne strani, ki se predstavljajo, ne veljajo. Vsa ostala mesta so namenjena za vpise spletnih strani v imenik Najdi.si, ti pa so popolnoma brezplačni.

Zaradi zgoraj omenjenega ter zaradi dejstva, da Najdi.si dnevno obišče okoli 200.000 različnih obiskovalcev, ki opravijo na stotisoče iskanj in ogledov vstopne strani, je možnost vpisa strani v Najdi.si vsekakor vredno izkoristiti.

Če imate kakšno vprašanje v zvezi z vpisom strani, nam pišite na naslov vpis@najdi.si.

Nina Šemrl

2 Odzivov to “Vpis strani v imenik Najdi.si”

 • prevajanje
  26. 4. 2010 ob 10:54

  Morda bi bilo pametno prikazati meta description, ki bi odpravil problem posodabljanja.

  Tako bi lahko en mesec prikazovalo -14% na prevode in -26% na lekturo ter naslednji mesec 31 % popust. Ažurnost v opisu torej.

 • MatjažV
  28. 4. 2010 ob 10:57

  Ena izmed smernic vpisa v imenik spletnih strani je tudi, da je opis stalne narave in naj ne omenja akcij, ki so začasne narave. Vpis v imenik spletnih strani je trajne narave. Vpis se spremeni samo takrat, ko se spremeni URL, dejavnost podjetja ali kaj podobnega.