Petra Majdič zmagovalka!

9. 3. 2010 v kategoriji Novo na najdi.si, Zanimivosti

Zagotovo ste tudi vi spremljali olimpijske igre. Ste opazili odštevalnik do začetka na vstopni strani Najdi.si in modul (okvir), v katerem so bile zbrane novice, povezane z dogajanjem v Vancouvru, aktualni sporedi, rezultati in pregled medalj?

najdisi_modul

No, zimske olimpijske igre so končane, nas pa je zanimalo, koga ste Slovenci najpogosteje iskali v času zimskih olimpijskih iger na spletu. Kdo si torej zasluži zlato olimpijsko medaljo? Z veliko prednostjo je zmagovalka po številu iskanj diamantna Petra Majdič.

Kaj pa drugi športniki? Čigavo ime smo Slovenci največkrat vpisali v iskalnik?


Najbolj vroča iskanja:

Dogodek, ki se je najbolj dotaknil Slovencev: padec Petre Majdič
Najbolj iskana slovenska olimpijka: Petra Majdič
Najbolj iskan slovenski olimpijec: Robert Kranjec
Najbolj iskan tuji olimpijec: Nodar Kumaritašvili
Najbolj iskana tuja olimpijka: Lindsey Vonn

Med dogodki, ki so se najbolj dotaknili Slovencev v času zimskih olimpijskih iger in zaznamovali dogajanje v Kanadi, je bil najbolj iskan padec Petre Majdič pred šprintersko tekmo. Hkrati so se Slovenci veselili veleslalomske in superveleslalomske srebrne medalje Tine Maze. Poizvedovali so tudi o smrti gruzijskega sankača Nodarja Kumaritašvilija, zanimali so jih še padci alpskih smučark v smuku in Foxova nagrada, ki jo je prejela Petra Majdič.

najdisi_petra-majdic

Najbolj iskana slovenska olimpijka je z veliko prednostjo po številu iskanj Petra Majdič, sledita ji srebrna Tina Maze in akrobatska smučarka Saša Farič.

Kateri so bili najbolj iskani slovenski olimpijci? Najvišje je poletel Robert Kranjec, drugo mesto si je prismučal Andrej Križaj, Peter Prevc pa je poletel na tretje mesto najbolj iskanih moških slovenskih tekmovalcev v Vancouvru.

Prva tri mesta na lestvici najbolj iskanih tujih olimpijcev so pripadla pokojnemu gruzijskemu sankaču Nodar Kumaritašvili, sledita mu »Enfant terrible« belega cirkusa Bode Miller, bronasti na tej lestvici pa je sicer prepričljivi zmagovalec v skokih Simon Ammann.

najdisi_tina-maze

Katera je najbolj zaželena tuja olimpijka? Na vrhu lestvice kraljujejo alpske smučarke, Slovence pa sta najbolj zanimali Američanki Lindsey Vonn in Julia Mancuso, sledi jima Italijanka Denise Karbon. Med vsemi alpskimi smučarkami pa je po iskanjih prepričljivo zmagala naša Tina Maze.

Podrobnejše Najdi.si lestvice najpogostejših olimpijskih iskanj si lahko ogledate na spletnem naslovu: http://www.najdi.si/lestvice.

O najbolj iskanih športnikih vas bomo še obveščali, zato vabljeni, da spremljate naš blog tudi v prihodnje.

http://www.najdi.si/search.jsp?q=Lindsey+Vonn&hpage=my&offset=0&selfld=0&acnum=10&foxsbar=page&searchProvider=najdisi

2 Odzivov to “Petra Majdič zmagovalka!”