Slovenija zdaj v novi preobleki!

6. 10. 2010 v kategoriji Novo na najdi.si

Slovenijo smo na najdi.si zemljevidu oblekli v novo podobo in ji dodali prenovljen videz. Vaš priljubljeni zemljevid, na katerem dnevno iščete več deset tisoč lokacij, podjetij, pregledujete vreme in dela na cesti nismo le preoblekli, ampak smo mu dodali še nekaj funkcionalnosti, s katerimi boste imeli vpogled v najbolj skrite kotičke v Sloveniji.

In še bolje … preden se boste zdaj odpravili na pot v neznano, boste na zemljevidu lahko pregledali, kakšno je vreme, kje so ovire na cesti, ali so kolone vozil na poti, stavbe na neznani lokaciji pa boste lahko približali in tako brez skrbi odšli na pot. Naj poudarim, da smo pri prenovi upoštevali predvsem vaše želje in predloge, ki jih pošiljate na naš naslov info@najdi.si, ali posredujete prek spletnega obrazca. Torej, kaj je novega na zemljevidu?

PRIKAZOVANJE KAMER

Poleg nove oblikovne podobe vam zemljevid zdaj omogoča prikazovanje slik več kategorij spletnih kamer. Če boste na zemljevidu vklopili gumb »Kamere« na desni strani, boste natanko videli, kakšno je trenutno stanje na npr. cestah.

SATELITSKI POSNETKI

Ulice, stavbe in druge lokacije so vam zdaj bližje. Uporabna novost, ortofoto posnetki (letalski posnetki), poimenovani »Satelit«, omogočajo lažjo orientacijo po neznanih poteh in krajih in še dodatno olajšajo uporabo zemljevida. Ste že pogledali, kako izgleda vaš dom na zemljevidu?

PRIKAZOVANJE PROG MESTNEGA POTNIŠKEGA PROMETA

Do kje vozi enka? Ali osemka vozi v Gameljne? Na kateri avtobus moram, če želim v Klinični center ali v Zeleno jamo? Na ta vprašanja daje odgovor najdi.si zemljevid, ki omogoča prikazovanje prog ljubljanskega in mariborskega mestnega prometa.

Novi najdi.si zemljevid

Poleg vročih novosti ne spreglejte preostalih prenovljenih funkcionalnosti, na katere vas bodo opozorili gumbi na desni strani zemljevida:

- prikaz vremenskih razmer (gumb »Vreme«),

- prikaz del na cesti (gumb »Promet«),

- prikaz in iskanje po vrhovih Slovenije (gumb »Vrhovi«),

- iskanje po mestnih četrtih (npr. »frizer Ljubljana center«),

- merjenje razdalj (od točke A do točke B),

- prikazovanje koordinat GPS.

Se kdaj izgubite? Ne skrbite, z najdi.si zemljevidom vedno veste, kje ste in kam greste! Preverite novosti na zemljevid.najdi.si in pojdite na pot brez skrbi!

Vaših mnenj bomo veseli na info@najdi.si. Veselo uporabo najdi.si zemljevida!

Mihaela Hočevar

7 Odzivov to “Slovenija zdaj v novi preobleki!”

 • slavko
  6. 10. 2010 ob 5:10

  Ste že pogledali, kako izgleda vaš dom na zemljevidu?
  ja le kako ? ko pa ste prišli z več let starimi zemljevidi……ojojoj

 • Mihaela H
  7. 10. 2010 ob 10:12

  Pozdravljeni, v prenovljeni verziji zemljevida smo objavili najnovejše podatke, ki so na voljo pri slovenskih državnih institucijah.
  Zemljevid bomo tudi v prihodnje nadgrajevali in osveževali podatke.

  Prijazen pozdrav,
  Mihaela

 • Denis
  7. 10. 2010 ob 9:27

  Hvala ker ste nam omogočali enostavno uporabo zelo koristnih kot so promet, kamere in podobno !

  ;-)

  LP, Denis

 • Denis
  7. 10. 2010 ob 9:28

  Popravek: … zelo koristnih orodij kot so …

 • Miha
  15. 10. 2010 ob 10:04

  Čeprav so mi nove funkcionalnosti všeč, se mi zdijo ikonice odveč, ker ne dodajo nič uporabnega. Po moje bi bilo bolje za uporabnika, če bi ikone nadomestili z navadnim tekstom. S tem bi zagotovo izboljšali tudi uporabnost novih funkcionalnosti.

 • Matjaž V
  15. 10. 2010 ob 10:09

  V stari verziji smo imeli več tekstovnih oznak, pa dodatnih funkcionalnosti niso opazili niti redni uporabniki. Zato smo naredili majhen test in se je izkazalo, da slikice naredijo večji učinek za razpoznavnost funkcionalnosti.

  LP, Matjaž

 • frančesko
  6. 12. 2010 ob 3:20

  lepo bi bilo,če bi bile razdalje oznečene razdalje v km med mesti.
  lep pozdrav.