Slovenija še bližje!

22. 3. 2011 v kategoriji Novo na najdi.si

Na najdi.si zemljevid smo dodali nove funkcionalnosti. Slovenija vam je zdaj še bližje. V zemljevid smo dodali nove povečave, informacije o mestnem prometu so preglednejše.

Predlagam, da kar takoj poiščete svojo hišo na zemljevidu!

Klik na … zemljevid.najdi.si.

In kaj prinašajo novosti?

1. Bližji pogled na zemljevidu
Najdi.si zemljevid omogoča boljši pogled na ulice, stavbe in druge lokacije. V zemljevid sta bili dodani dve novi povečavi (oddaljenost 25 m in 12 m), ki omogočata lažjo orientacijo po neznanih poteh in krajih in še olajšajo uporabo zemljevida. Primer (spodaj): Tromostovje, Ljubljana

2. Preglednejše informacije o mestnem prometu
Kako najti Klinični center? Na kateri avtobus moram, če želim priti v Šiško? Kateri avtobusi vozijo tja? Kaj pa na Bavarski dvor? Preprost odgovor daje najdi.si zemljevid, ki omogoča prikazovanje prog ljubljanskega in mariborskega mestnega prometa.

Kontrolnik za prikaz postajališč (gumb »Avtobus«) omogoča prikaz ene ali več prog mestnega prometa. Avtobusna postajališča se prikažejo z vklopom ikone »Postajališča«.

S klikom na zeleno ikono, ki označuje avtobusno postajališče, se uporabniku odpre oblaček, v katerem so zapisane vse številke avtobusov, ki vozijo na tem postajališču. Uporabnik tako natanko vidi, kateri mestni avtobuse naj izbere, če želi priti na določeno lokacijo v Ljubljani ali Mariboru.


Tudi v prihodnjih mesecih se na zemljevidu obetajo novosti in izboljšave.

A bi kaj še spremenili ali dodali pri najdi.si zemljevidu? Napišite svoje mnenje!

Jaz sem svojo hišo že našla na zemljevidu, pa vi?

Mihaela Hočevar, Najdi

8 Odzivov to “Slovenija še bližje!”

 • Andrej
  22. 3. 2011 ob 4:43

  Fotografije pri največji povečavi so vsaj 3, če ne 4 leta stare, tako da težko govorimo o “novostih”, kajne.

 • Mihaela H
  22. 3. 2011 ob 4:49

  @Andrej: novi sta dve povečavi, kar pomeni, da so lokacije še bližje (oddaljenost 25 in 12m). Zemljevid kot ga zagotavljamo na najdi.si vsebuje najbolj ažurne podatke, ki so na voljo pri slovenskih institucijah (podatke nam zagotavljajo zunanji dobavitelji).
  Podatke se trudimo osveževati takoj, ko so na voljo novejši in boljši podatki.

 • Andrej
  22. 3. 2011 ob 5:19

  Ne zdaj olepševati zadeve! Povečavi, o katerih je govora, nista bili osveženi, ampak (prvič) dodani. Ne nam kot novost “prodajati” zastarelih stvari!
  Zagotovo obstaja še kak ažurnejši vir teh podatkov (fotografij). Če je vaš vir krepko za časom (in očitno je), je skrajni čas, da ga zamenjate.

 • Mihaela H
  23. 3. 2011 ob 11:59

  Andrej, seveda obstajajo različni viri podatkov. Ponudnikov tovrstnih podatkov je kar nekaj, stroški, povezani s pridobivanjem podatkov, pa zelo visoki. Pri izbiri ponudnikov se moramo obnašati tržno in racionalno. Takoj, ko so pri slovenskih institucijah na voljo novejši in boljši podatki in jih mi lahko pridobimo, jih tudi implementiramo v zemljevid.

  Do poletja lahko pričakujete še bolj ažurne slike, predvsem za severni del Slovenije.

  Za dodatne informacije nam lahko pišete na info@najdi.si.

  Lep dan,
  Mihaela Hočevar

 • alena
  28. 3. 2011 ob 8:49

  Jaz pa pogrešam več podatkov tudi pri manjših krajih n.pr. zakaj niso povsod označene železniške postaje in postaje medkrajevnega avtobusnega prometa / ali jih jaz ne najdem ?! /? Če vspostavite kontakt s Slovenskimi železnicami , sem prepričana , da boste podatke dobili brez velikih stroškov , saj se jim bo zaradi tega povečalo število potnikov.Z avtobusnimi postajami bo verjetno več problemov,ker je prevoznikov več in s podatki razpolagajo najbrž občine.A z malo truda in iznajdljivosti tudi to ne bi bilo mogoče.

 • alena
  28. 3. 2011 ob 8:52

  Popravek : zadnja beseda je pravilno “nemogoče”.Lp

 • Mihaela H
  29. 3. 2011 ob 2:48

  @Alena,
  ja, hvala za predloge, v mislih že imamo nekatere novosti in izboljšave, ki jih bomo umestili na zemljevid v kratkem.

  Lep dan ;)

 • alena
  6. 4. 2011 ob 12:23

  @Mihaela H
  Hvala za vaš hiter odziv.-Opažam , da vedno več ljudi uporablja javni prevoz / vlake in avtobuse / od pomladi do jeseni ,ko je lepo vreme ,primerno za pohode v naravo.S prijatelji načrtujemo izlete v / za nas / bolj neznane kotičke Slovenije.Pred odhodom pa bi radi naredili načrt poti , zato je zemljevid Slovenije koristen pripomoček.Zato nas seveda zanima ,kje so postaje železnice in avtobusov , pa tudi označbe za n.pr. lekarno ali kakšen market ne bi bile odveč.Upam , da boste zemljevid kmalu dopolnili tudi s takimi podatki.Nenazadnje lahko vse to koristijo tudi tuji turisti , ki ne pridejo samo v Ljubljano , ampak jih zanima tudi kakšen bolj skrit košček Slovenije.Srečno še naprej.