Beri vse novice na enem mestu!

18. 4. 2011 v kategoriji Novo na najdi.si

Včasih smo novice spremljali izključno prek tiskanih medijev ali prek televizijskih zaslonov. Z razvojem interneta, ljudje vse več časa preživimo na spletu. Ne beremo le novic, igramo igre, urejamo poslovne zadeve, sodelujemo v družabnih omrežjih itd. Dostop do najrazličnejših strani je preprost in hiter.

Si kdaj pomislil/-a, da bi spremljal/-a vse novice na enem mestu? In tako prihranil/-a čas za iskanje in branje novic na različnih medijh? Hkrati pa imel/-a vse novice na dlani?

Na najdi.si so zdaj zbrane novice iz več kot 100 različnih slovenskih spletnih medijev.

Osrednja slovenska spletna točka zbira novice iz različnih kategorij na enem mestu in bralcu omogoča celovit pregled nad dogajanjem v Sloveniji in v svetu.

Spletni agregat novic (novice.najdi.si) zbira novice z večine slovenskih spletnih portalov (večji in najbolj brani mediji in tudi specializirani manjši mediji). Novice, ki se nenehno osvežujejo, se zbirajo v naslednjih kategorijah:

 • Vroče zgodbe
 • Slovenija
 • Regionalne novice
 • Svet
 • Gospodarstvo
 • Šport
 • Kronika
 • Zanimivosti
 • Avtomobilizem
 • Znanost in IT
 • Kultura
 • Lepota in zdravje
 • Vreme

Klik na posamezno novico te preusmeri na spletno stran medija, ki je ponudnik novice (npr. siol.net).

Te zanima, kaj vse omogočajo najdi.si novice?

1. Pregled nad novicami dneva

Zbrane novice po izboru urednikov najpomembnejših slovenskih medijev so predstavljene z večjo sliko, naslovom in povzetkom. Bralec lahko preprosto pregleduje različne novice dneva, ki odražajo mnenja različnih uredništev o pomembnosti dogajanja soma in v svetu.

2. Pregled vročih zgodb

O čem se danes v medijih največ piše in kdo največ piše o tem? V bloku »Vroče zgodbe« so predstavljene tri skupine zgodb, ki določen dan najbolj zaznamujejo medijski prostor (npr. iz kategorij Gospodarstvo, Slovenija in Kultura).

3. Združevanje novic po pomenu

Novice iz različnih spletnih medijev so zdaj prikazane v skupinah – tako na vstopni strani, kot tudi znotraj posameznih kategorij. Združene so po pomenu z najnovejšo novico vedno na vrhu. Pregledovanje novic je tako lažje, saj se novice ne podvajajo.

4. Napredno navigacijo v kategorijah novic

Izpis novic znotraj kategorije je mogoče omejiti po času, mediju in vrsti: samo zadnjo uro, samo danes, samo včeraj, samo prosto dostopne novice, samo določen vir. Mogoče je tudi preklopiti v kronološki način prikaza novic.

5. Pregled nad povezanimi bloki znotraj posameznih kategorij

V vsaki kategoriji so na desni strani prikazani bloki z drugimi informacijami, ki so povezane s posamezno kategorijo in so lahko za bralca zanimive in uporabne. Primer: tečaji valut, borzne kotacije in vzajemni skladi v kategoriji Gospodarstvo, prometne razmere v Kroniki.

Bralec lahko v vsaki kategoriji novic pregleduje lestvico najbolj branih in pravkar objavljenih novic. Izboljšano je iskanje z naprednim filtriranjem rezultatov.

Najdi.si novice, ki na enem mestu združujejo več kot 100 različnih slovenskih spletnih medijev, ti ponujajo svet in Slovenijo na dlani. S pregledovanjem novic lahko primerjaš poročanje posameznih medijev, ne da bi obiskal posamezen portal. To pomeni tudi prihranek časa!

Beri vse novice na enem mestu!

Preveri novosti na http://novice.najdi.si/.

7 Odzivov to “Beri vse novice na enem mestu!”

 • Andrej
  19. 4. 2011 ob 4:49

  Pohvale za “Združevanje novic po pomenu”.

  Za ostalo pa…

  1. Serif font za naslove novic je oblikovalski udarec mimo, da ne omenjam odbijajočega učinka pri branju.

  2. Ravno tak učinek ima temnejša podlaga v footerju posamezne novice (podobne novice etc.) Človek pričakuje, da se blok začne s poudarkom in ne konča. Ločilna črta bi bila povsem dovolj.

  3. Razširitev srednjega stolpca (stolpca z novicami) bi tudi bila dobrodošla. Redkokdo še ima monitor z resolucijo 1024×768.

 • Franc
  20. 4. 2011 ob 7:45

  Zadeva je sicer grafičo-oblikovalsko korak naprej, kar pa je škoda je, da so novice najdi.si postale zgolj še en spletni medij z enim in istim konceptom novic kot vsi ostali spletni mediji. Zdaj je tako, kod da bi gledal Delo.si ali Siol.net ali katerega od ostalih, s tem da se enake novice podvajajo ali celo potrajajo.

  Ne vem, kje so hitremu pogledu ostale skrite tiste nekoliko drugačne, alternativne novice, ki jih na drugih spletnih medijih težko zasledimo in dajejo neko dodano vrednost. Hvalite se z več kot 100 viri, pa tega ne izkoriščate. Pravo razliko od ostalih bi naredili, če bi iz naslovnic umaknili Delo, Dnevnik in Siol ter nanje uvrstili Zlataleta, Mladi podjetnik, Drugi svet, Svarog in podobne …

 • Matjaz
  20. 4. 2011 ob 8:29

  V Sloveniji bo resolucija 1024×768 še dolgo nujna za oblikovanje strani. Šel sem od 1. do 15. najbolj obiskane spletne strani v Slo in vse so prilagojene tej resoluciji. Še Facebook jo ima:)

  Serifni font pa spominja na branje knjig oziroma časopisov. Za primer lahko naštejem NY Times, LA Times, Washington Post, Wall Street Journal. Nekaj torej mora biti na tem.

 • Pril
  20. 4. 2011 ob 9:18

  Sem reden uporabnik novic, najdi.si in googleovih. Bistvene lastnosti, ki jo pogrešam pri najdi.si je personalizacija, ki lahko omogoči odstranjevanje izbranih virov in filtranje, oziroma prikaz zgolj novic, ki zadostijo vnaprej pripravljenim pogojem. Izbor virov je pomeben ker so enkateri viri plačljivi nekaterei pa ne, tako nisem naročen na sta (sem pa na nekatere druge) in bi rad izločil samo njih – pa ne gre. Prednasatvljen filter je odlična stvar, sploh kadar se kaj posebenga dogaja (če ima omogočeno še avtomatsko obveščanje po email-u pa toliko bolje).

 • Andrej
  20. 4. 2011 ob 10:14

  Izgleda, da soe bile moje pohvale zdručevanja novic preuranjene.

  Berem danes novice na Najdi.si, pa vidim po tri RAZLIČNE skupine ”
  V ZDA so se spomnili obletnice najhujšega domačega terorističnega napada” in “Letalo prve dame ZDA je bilo preblizu vojaškemu tovornemu letalu” na prvi strani razdelka Svet. V čem je potem point grupiranja?

 • Mihaela H
  20. 4. 2011 ob 12:56

  Hvala za vaša mnenja, novice se bodo še spreminjale, kmalu bomo ponudili še nekaj novosti, o katerih boste obveščeni.

  Prijazen pozdrav,
  Mihaela Hočevar

 • Anže Huday
  20. 4. 2011 ob 6:26

  Meni se zdi to super!