V novo šolsko leto brez jezikovnih skrbi!

1. 9. 2011 v kategoriji Nasveti za uporabnike

Novo šolsko leto je tu, pred vrati so nova znanja, novi jeziki, pa tudi kakšna neznana beseda. Tudi vas kdaj preseneti kakšna tuja beseda, ki je ne razumete, ali pa niste prepričati, kakšen pomen ima?

Nič hudega, pri jezikovnih zadregah vam že nekaj let pomagajo tudi najdi.si slovarji.

Odličen pripomoček na najdi.si za učenje tujih jezikov in prevajanje neznanih besed odpravi večino vaših jezikovnih skrbi. Slovarska zbirka obsega 10 spletnih slovarjev in mogoča prevajanje v 5 jezikov in obratno (španski, italijanski, francoski, nemški in angleški jezik). Slovarje priporočamo vsem, ki želijo imeti vedno pri roki sodoben in zanesljiv slovar, ne glede na svoje znanje tujih jezikov – in to brezplačno in zakonito. Dostop do slovarjev je hiter in preprost.

Prevod želene besede uporabnik poišče tako, da klikne na zavihek Slovarji nad iskalnim poljem, vnese besedo v iskalno okno in klikne gumb “Najdi”. Prikazali se bodo rezultati iz vseh desetih zbirk. Izpis rezultatov lahko omejite na eno zbirko z levim menijem. Vsaka slovarska zbirka obsega več kot 50.000 besed in fraz, do katerih lahko dostopate brezplačno.

Ali ste 100 % prepričani, kako se reče seks po špansko in italijansko?

Vas zanima, katere besede ste najpogosteje prevajali letos? Zanimivo, največkrat so bile prevajane ljubezenske besede, vljudnostne fraze (dober dan, hvala, prosim) in besede, s katerimi si gasimo žejo (npr. pivo). Največkrat ste prevajali besede seks, unpremeditated, slovar, provide, verschlucken, consider, ponudba, issue, pivo in hvala.

Ne sprašujte se več, kaj pomeni »issue« po angleško ali »venire« po italijansko, kliknite na slovarji.najdi.si.

Pa veselo v novo šolsko leto!

1 Odziv to “V novo šolsko leto brez jezikovnih skrbi!”

  • Prevajanje
    12. 10. 2011 ob 2:05

    Veseli me, da se na spletu najdejo slovarji, ki nudijo kvalitetno in predvsem hitro pomoč pri prevajanju.

    Zanima me, če bo kdaj (kmalu) na voljo tudi ruski slovar?