Načrtuj pot z najdi.si zemljevidom!

7. 11. 2011 v kategoriji Nasveti za uporabnike, Novo na najdi.si

Kako pogosto se izgubiš v neznani ulici ali pa sredi kraja za katerega si prvič slišal/-a?

Nič hudega, na najdi.si zemljevid smo dodali možnost načrtovanja poti, ki omogoča hitro in preprosto načrtovanje poti po neznanih lokacijah.


Zemljevid omogoča iskanje poti med dvema ali več točkami po Sloveniji. Ko želiš poiskati pot med lokacijami, na vstopni strani zemljevida izbereš možnost »Iskanje poti«.

Po vpisu začetne, vmesne in končne lokacije (kraja, naslova, naziva podjetij, npr. Seidlova ulica – Novo mesto, Cigaletova ulica – Ljubljana, Kajuhova ulica – Beltinci) in kliku na gumb »Najdi pot« se izpišeta dolžina in čas, ki ga boš porabil/-a za pot. Na levi strani se izpiše podroben načrt poti, na desni strani pa zemljevid pot prikaže tudi grafično (rdeča črta, ki vodi od začetne do končne lokacije).

Najkrajša, najdaljša pot ali pešpot

Zemljevid po izbiri želenih točk ponudi najbolj ustrezne možnosti, pot pa je mogoče načrtovati tako, da izbereš najhitrejšo, najkrajšo pot ali se odločiš za pešpot. Tako lahko pot načrtuješ po svojih željah in pogledaš prometna obvestila na izračunani poti (zastoji, prometne nesreče, dela na cesti …). V načrtovanje poti lahko z vklapljanjem posameznih dodatnih slojev vključiš tudi kamere na cestah (gumb »Kamere«), dela na cesti (gumb »Promet«) in vreme (gumb »Vreme).

Pot je mogoče natisniti (možnost »Tiskaj«) ali jo kot povezavo poslati po elektronski pošti (možnost »Pošlji«) ali objaviti na socialnih omrežjih (možnost »Povezava«). Možnosti, ki to omogočajo, so v orodni vrstici nad zemljevidom. Čas potovanja je izračunan na podlagi najvišje dovoljene hitrosti in polno pretočni cesti. Dolžina poti je izračunana brez upoštevanja višinskih razlik, kar lahko občasno povzroči odstopanja od pravih dolžin.

Popoln vodič po neznanih lokacijah Slovenije ti omogoča prikazovanje poti na navadnem ali satelitskem pogledu, ki omogoča še lažjo orientacijo.

Z uporabo vseh možnosti, ki jih ponuja zemljevid, lahko hitro in preprosto načrtuješ poti, se izogneš zastojem, predvidiš čas, vreme in se izogneš nepričakovanim zastojem in dogodkom.


Preveri novosti na zemljevid.najdi.si!

9 Odzivov to “Načrtuj pot z najdi.si zemljevidom!”

 • Fina blondina
  7. 11. 2011 ob 6:47

  fensi

 • iztok
  16. 11. 2011 ob 9:02

  Vraga pa takšno iskanje, ko pritisneš Kobarid in Dravograd in nato išči pot, pa vrže ven, da ni mogoče izračunati poti!!!!!
  Zanič!!!! Obstaja veliko drugih kvalitetnejših programov!!
  L.P.
  Iztok

 • Vito
  16. 11. 2011 ob 9:11

  Zemljevid ne deluje!

 • JuMi
  16. 11. 2011 ob 9:29

  Je pa res fajn nagradna igra, če tisto kar bi moral izračunati, program sploh ne zna. Dravograd kot da ni v Sloveniji, ali kaj ? najprej popravite program tako, da bo delal, potem pa naredite še nagradno igro. pa število nagrad bi lahko povečali, glede na to, da vam iščemo napake v programu.

 • Najdi.si
  16. 11. 2011 ob 9:50

  Pozdravljeni, se opravičujemo, trenutno imamo tehnične težave, prosimo, poizkusite čez nekaj minut. Hvala za razumevanje, najdi.si

 • Miha
  16. 11. 2011 ob 11:27

  Meni deluje vse. Moti me pa pri nagradni igri to, da moram izpolniti 3 polja za področje zanimanja in sicer zato, ker me potem filate s svojimi ponudbami. predlagam, da je dovolj le eno področje in ne tri. lp.

 • Boštjan
  29. 11. 2011 ob 10:04

  kva mi bo tak zemljevid k je ujet v okvirje. od Kobarida do Dravograda najhitreje prideš čez Predel, Trbiž, Beljak, Celovec, Velikovec, Grebinj, Rudo in Labud – 185 km!!!! oni pa ponujajo pot za 278 km – dobro jutro. Ujeti v okvirje!!!!

 • Muca
  30. 11. 2011 ob 12:21

  Zemljevid deluje!

 • lglaser
  2. 12. 2011 ob 3:13

  Najdi.si. nagradna igra.
  Sploh ne dobim odgovora ali pa ptrditve, če je šel odgovor naprej.
  Čakam in čakam….