Na vrhu Maja Keuc, Severina, Katarina Kresal in Tina Maze

15. 12. 2011 v kategoriji Novo na najdi.si

Razkrivamo, kaj in koga smo Slovenci najpogosteje iskali v letu 2011. Najbolj vroča iskanja letošnjega leta so ŽENSKE – Maja Keuc, Tina Maze, Katarina Kresal in Severina so zaznamovale leto 2011. Med dogodki, ki so se najbolj dotaknili Slovencev, je prvo mesto osvojil Ljubljanski maraton.

Najbolj iskano/iskani po posameznih kategorijah:

Lestvica TOP 10 iskanj: Igre

Dogodki, ki so se najbolj dotaknili Slovencev: Ljubljanski maraton

Slovenska ženska: Maja Keuc

Slovenski moški: Lojze Slak

Slovenska športnica: Tina Maze

Slovenski športnik: Dejan Zavec

Slovenski politik: Katarina Kresal

Tuja znana osebnost: Severina

Slovenski glasbeniki/estradniki: Maja Keuc

Med dogodki, ki so najbolj angažirali Slovenke in Slovence v letošnjem letu, izstopa Ljubljanski maraton, kar kaže, da smo postali pravi športni narod. Ostali dogodki, ki so zanimali Slovence, so bili zlasti politične narave, ali dogodki, povezani s preminulimi. Med političnimi so na prvem mestu Predčasne volitve 2011, sledi mu Referendum o pokojninski reformi. Med žalostnimi dogodki sta nas zaznamovali Smrt Lojzeta Slaka in Brendija.

Med TOP iskanji so tudi letos na vrhu igre, vreme in horoskop. Vedno več pa je zanimanja za spletne strani in skupnosti, med najbolj iskanimi besedami so tako: Facebook, Avto.net,  Google, sex, 24 ur, Zavod za zaposlovanje, novinec na lestvici pa je siol.

Slovenska ženska, po kateri smo Slovenci najbolj poizvedovali, je Maja Keuc, ki nas je tako dostojno in prepričljivo zastopala na Evroviziji. Prvič na lestvici – in kar takoj na prvem mestu. Zasluženo bi jo lahko poimenovali »Prva dama leta 2011«. Med najbolj iskanimi so bile tudi Ines Juranovič, Urška Čepin, Tine Maze, novinka Julija Kramar in La Toya, ki lovoriko po nekaj sezonah predaja mladi in uspešni pevki Keučevi.

Med slovenskimi moškimi so poglavitna mesta pripadla osebnostim, cenjenim in dobro poznanim, ki so v naša srca prinašale radost, in ki so žal v letošnjem letu preminule. Lojze Slak in Brendi na prvih dveh mestih in Tone Pavček na petem. Kot strela z jasnega se je pojavil Gregor Virant, ki se je kot novinec na lestvici povzpel na visoko tretje mesto.  Slovenski pevec z očarljivim latino izgledom tudi letos ni razočaral – Jan Plestenjak je na lestvici četrti.

Prav nič presenetljivo ni, da je prvo mesto med slovenskimi glasbeniki/estradniki pripadlo Maji Keuc, sledijo ji Lojze Slak in Brendi ter odlična glasbena zasedba Perpetuum Jazzile. Med tujimi znanimi osebnostmi prvo mesto vedno znova in znova pripada Hrvatici Severini. Vse se menja, le Severina ostaja trdno zasidrana na prvem mestu. Presenetljivo pa ji sledita Britney Spears in vedno neverjetni, v Sloveniji tako zelo popularni, Chuck Norris.

Na športnem področju smo Slovenke in Slovenci najpogosteje iskali Tino Maze, odlično smučarko, za katero, upamo, bomo lahko odločneje navijali v nadaljevanju letošnje sezone. Drugo mesto je pripadlo vrhunskemu boksarskemu mojstru Dejanu Zavcu, ki ga bomo v prihodnjem letu morda zopet ujeli na vrhu lestvice? Zagotovo pa bo odlično tretje mesto med športniki, ki ga v letu 2011 zaseda Petra Majdič, v prihodnjem letu pripadlo nekomu drugemu. Štirih odličnih športnikov, po katerih smo Slovenci najbolj poizvedovali, Iztoku Pucu, Mateju Ferjanu, Juretu Robiču in Tomažu Humarju, žal, ni več med nami.

In že smo pri politiki. Najbolj iskano ime politika leta 2011 je: Katarina Kresal. Za seboj je vnovič (trdno na prvem mestu je bila tudi leta 2010) pustila »moško politično elito«: Gregorja Viranta, Janeza Janšo, Zorana Jankovića, Boruta Pahorja. Zanimivo je, da je z lestvice desetih najbolj iskanih politikov zdrsnil predsednik države Danilo Türk, ki je še ob polletju zasedal odlično tretje mesto.

Podrobnejše najdi.si lestvice najpogostejših iskanj si lahko ogledate na  spletnem naslovu: http://www.najdi.si/lestvice.

Komentiranje je onemogočeno.