Mobilna aplikacija za najdi.si zemljevid

11. 6. 2012 v kategoriji Novo na najdi.si

Najdi.si zemljevid lahko zdaj uporabljaš na spletu, na tablici ali mobitelu vedno in povsod! Slovenija je zdaj lahko tudi v tvojem žepu.

Brezplačna aplikacija za najdi.si zemljevid za iOS in Android omogoča iskanje po geografskih pojmih, kot so kraji, ulice, interesne točke in organizacije (podjetja, društva). Aplikacija je preprosta za uporabo in hitra, odlikujeta jo velika natančnost iskanja, kakovost in ažurnost geografskih in poslovnih informacij.

Z aplikacijo je mogoče najhitreje najti najbližje ali najboljše podjetje (npr. restavracija v Kranju) v  Sloveniji.

Te zanima, kaj vse omogoča?

Hitro iskanje ponudnikov v najbolj iskanih dejavnostih

S klikom na iskalno polje se prikažejo ikone (gostilna, picerija, bencinski servis, avtoservis, slaščičarna, prenočišče, bankomat, lekarna, zdravstveni dom, frizer) za iskanje posameznih dejavnosti brez vnašanja iskalnih poizvedb. Klik na ikone najbolj iskanih dejavnosti posreduje ponudnike, razporejene po oddaljenosti od uporabnika (če je vklopljena ikona za lokacijo), sicer se rezultati iskanj izpišejo glede na relevantnost, ocene in komentarje uporabnikov. Ker se rezultati iskanj izpišejo tudi glede na ocene in komentarje obiskovalcev o podjetju ali organizaciji, imaš uporabnik možnost, da poiščeš najboljše ponudnike (npr. frizerja v bližini, gostilno …).

Bogat opis podjetij in organizacij

Podjetja in organizacije so predstavljena z osnovnimi podatki (naslov, delovni čas, opis, dejavnosti, enote podjetja), slikami, komentarji in ocenami obiskovalcev, ki jih je mogoče pregledovati in dodati svoje mnenje ali oceno o podjetju. Povezavo do posamezne organizacije je mogoče poslati po elektronski pošti, z dodajanjem lokacije v »Iskanje poti« pa lahko poiščeš pot do izbranega podjetja ali lokacije.

Prikaz prometnih informacij

Sloj »Promet« posreduje ažurne podatke o ovirah, delih na cesti, zaporah in omogoča prihranek časa, ki bi ga sicer porabil/-a za čakanje v kolonah in iskanje obvozov.

Navadni ali satelitski pogled

Aplikacija omogoča spreminjanje pogleda zemljevida iz navadnega v satelitski pogled, ki dodatno pokaže še ceste in oznake krajev (kar olajša orientacijo).

Prikaz informacij o mestnem potniškem prometu in omrežju Bicikelj

Kateri avtobus vozi mimo Bavarskega dvora? Je blizu postajališče Bicikelj? Klik na ikoni »Avtobus« oz. »Bicikelj« na zadnjih štirih povečavah pokaže avtobusne postaje in postajališča omrežja Bicikelj v bližini. Postajališča Bicikelj je mogoče najti tudi prek splošnega iskanja v aplikaciji, kjer se poleg rezultatov iskanj prikaže tudi število prostih koles. Pri postajališčih mestnega potniškega prometa se na kartici postajališča prikažejo tudi avtobusne linije, ki vozijo na posameznem postajališču (npr. 2, 5, 12), klik na progo grafično prikaže potek linije. Na zadnjih štirih povečavah aplikacije se prikažejo tudi parkirišča v bližini.

Iskanje poti

Uporabna funkcionalnost olajša iskanje poti med dvema točkama po Sloveniji. Po izboru »Iskanje poti« in vpisu začetne in končne lokacije (kraja, naslova, naziva podjetij) in kliku na gumb »Najdi pot« se izpišeta dolžina in čas, ki sta potrebna za pot. Na levi strani se izpiše podroben, razčlenjen načrt poti, zemljevid pa pot prikaže tudi grafično (modra črta, ki vodi od začetne do končne lokacije). Pot je mogoče načrtovati z avtomobilom ali peš.

Načrtovano pot je mogoče z vklopom drugih funkcionalnosti dodatno obogatiti (npr. promet, satelitski pogled).

Brezplačni aplikaciji sta dostopni v Google Play za telefone z operacijskim sistemom Android 2.1 ali novejšim, oziroma v Apple App Store za naprave, ki  uporabljajo operacijski sistem iOS 4.0 ali novejši – to so Applove naprave iPhone, iPad in iPod.

Imej Slovenijo na dlani vedno in povsod. Prenesi aplikacijo in uživaj!

Več >>>

 

15 Odzivov to “Mobilna aplikacija za najdi.si zemljevid”

 • mojca šir
  11. 6. 2012 ob 10:33

  super app na ios res dobro dela!

 • Bojko
  12. 6. 2012 ob 7:18

  Za mene pa verjetno za veliko večino, neuporabno, kar se iskanja poti tiče. V Sloveniji se znajdem, izven Slovenije, pa, vsaj meni, zadeva ne deluje?

 • Mr_Sneaky
  12. 6. 2012 ob 8:14

  Zadeva je na prvi pogled super tudi na Androidu. Bomo še malo potestirali. :)

  @Bojko: Nočem tečnariti… ampak morda si opazil, da imajo pri Najdi.si zemljevid Slovenije in se na splošno ukvarjajo s Slovenijo?

 • Matija
  12. 6. 2012 ob 10:36

  Dobro bi bilo, če bi lahko zemljevid shranil na SD kartico, saj je prenos podatkov predrag.

 • Mihaela H
  14. 6. 2012 ob 12:29

  Pozdravljen,
  Matija, hvala za ponudbo, zaenkrat te možnosti nismo razvijali, se bomo pa trudili aplikacijo izboljševati in nadgrajevati.
  Lp, ekipa najdi.si

 • Matej
  15. 6. 2012 ob 4:03

  Super aplikacija! Manjka še shranjevanje zemljevidov na kartico, pa bi bila zadeva popolna!

 • Niko
  16. 6. 2012 ob 10:50

  Če bi aplikacija bila zmožna iskati ključno besedo oziroma POI samo na obsegu zemljevida, ki je trenutno na zaslonu, bi bila super. Poleg tega bi pričakoval večje število POI. Verjetno tudi tiste, ki predstavljajo subjekte, ki ne oglašujejo pri vas… vsaj za uporabnika aplikacije bi bilo to neizmerno bolj koristno.. Drugače pa super začetek. Le tako naprej!

 • Aljaž
  17. 6. 2012 ob 12:25

  Zdravo,

  končno ste dali to ven. Ujel sem hrošča. Ko iščem naslov, mi najprej na zemljevidu prikaže vse možne zadetke. Ko kliknem na seznam rezultatov in nato izberem tablico z naslovi in kliknem želen naslov, mi namesto samo tega naslova prikaže še vse ostale rezultate, s čimer si ne morem ravno pomagat.

  Čestitam za korak, zdej pa pilco v roke! :)

 • Aljaž
  17. 6. 2012 ob 12:28

  Aja, pa ikona vam ne dela. (Android 2.1, sony xperia mini pro)

 • borislesnik
  22. 6. 2012 ob 3:39

  Tablica z androidom 4.03, obvestilo: vasa naprava ni zdruzljiva s to razlicico – pa zdaj?

 • Mihaela H
  26. 6. 2012 ob 1:51

  Živjo, fantje, če imate kakšne težave pri namestitvah ali želite dodatne informacije, pojasnila, vas vabimo, da pošljete sporočilo na zemljevid@najdi.si in odgovorili bomo v čim krajšem času.

  @borislesnik: Aplikacijo najdi.si zemljevid za tablice z operacijskim sistemom Android še razvijamo, ko bo na voljo, vas obvestimo.

 • Laci
  7. 7. 2012 ob 11:13

  Meni na Lifetab tablici dela Ok (a le na domacem Wireless). Zunaj pa tako – tako. Tezava je v prenosu podatkov. Kako velika bi pa bila karta (baza) v ozadju na micro SD?
  HW Lifetab (Hofer)
  SW Android 4.02 (narejen upgrade)
  LP Laci

 • modra ideja
  27. 10. 2012 ob 7:51

  Kar ok aplikacija, ki bi z nekaterimi popravki veliko izboljšala uporabniško izkušnjo (zoom je omogočen samo s klikom na gumb +, pridobivanje lokacije je na mojem samsung s2 počasno,…)

 • Miha
  8. 4. 2013 ob 7:49

  Meni dela odlično na mojem Androidu. Lušne te slovenske aplikacije.

 • Lojze
  3. 9. 2013 ob 7:31

  App bo uporaben, ko bo mogoče zemljevid naložiti v pomnilnik telefona ( o tem in kdaj bo to, ni na tej strani niti besede) in obnavljati le spremembe – tako pa je le orodje za telekomovo mlatenje impulzov z računob uporabnikov.